Novi Sad
15.07.2015.
10:08 > 11:13
Kradljivci u Novom Sadu do automobila mogu da dođu najviše za 15 sekundi, jer im je toliko potrebno da poskidaju sve zaštite.
  • plavusa

    16.07.2015 13:39
    Sta je katalizator? Jel i ja to imam? Kako cu primetiti da vise nemam, ako sad imam, a kad mi uzmu? Ako moze i bez njega, cemu onda sluzi?
  • Euro 3

    15.07.2015 16:21
    Sta biva posle na tehničkom pregledu?
  • Deki

    15.07.2015 15:37
    To je potpuno ista priča kao sa krađom poklopaca od šahtova... 10 godina problem, a onda uhapse par KUPACA i sve se reši zad jedan dan. E kad budu na NAJLONU ili BUBANJ POTOKU "pitali" prodavca ratkapni ili bilo kojih polovnih delova... odakle mu??? I to reše, smanjiće se krađe samo tako, ali neće, novosadska policija je čudo :)
    Setimo se Šapca i automafije u Šapcu pre nekoliko godina, a sada!?
  • gl

    15.07.2015 15:03
    @citroen
    Raspitajte se koliko je u otkupu taj katalizator od citrona picassa, pa ce vam biti sve jasno, jedan od najskupljih, zasto nijedan nema ili ce vam ga ukrasti ili vam ga je vec prodavac skinuo... Njegova vrednost je u otkupu oko 120eur,cak mozda i vise, primera radi katalizatori od tdi (vw, audi) oni su svega 25-30eur...sve vam je jasno, ako jos uvek imate katalizator na svom citroenu hdi, bolje ga sami skinite i stavite sebi 100eur u dzep, bolje vi nego neko drugi;-)
  • Podbarac

    15.07.2015 14:44
    @Paja Patak
    "...sto ne obijaju auta banditima biznismenskim i lopovima ove zemlje..."

    Ti ko da si pao sa Marsa, da prostiš: Jer će dobiti metak od gazde kola ili od njine gazde, jer će možda on da dobije metak. Doduše mož da im se posreći, pa da ih apse radi za novine i statistike.
    Komšiji su obili Yuga pet puta za godinu dana i nijednom nije prijavio. E sad zašto nije, zna svako kome su obili kola, a nema pravo da puca i brani svoje, jer je njegovo kao zarađeno i nije oteto.

    Ko što roditelj odgovara za maloletno dete, tako je i ova država i njeni političari, odgovorna za kriminal. Tolko.
  • paja patak

    15.07.2015 14:16
    sve se krade, u ovoj zemlji samo lopovluk vlada. svi kradu i lazu. sto ne obijaju auta banditima biznismenskim i lopovima ove zemlje a ne po sirotinji i postenom svetu. neka navale na limuzine, nece mi biti zao. ali obijati auto od par iljada evra. bando lopovska kradite lopovskim banditima.
  • zafira

    15.07.2015 13:32
    Katalizatori
    I mene je juče iznenadio zvuk mog Opela Zafira. Prvo daljinski na ključu nije hteo da otključa auto, a ja sam pomislio da je baterija u pitanju. Potom sam startovao motor i odmah čuo karakterističan zvuk izgorelog auspuha. Pomislio sam da je produvao lonac i naravno: "Eh, baš mi je dobro počeo dan". Nakon posete "Auspuh servisu" objasnili su mi da mi je neko ukrao katalizator, a da je to urađeno tako profesionalno, da mu čak i oni - majstori, "skidaju kapu". Takođe su mi objasnili da je to vrlo česta pojava, a da sam mogao ranije doći kod njih, skinuti katalizator i još dobiti stotinak evra za isti. Iz tog razloga i pišem ovaj komentar, da upoznam ostale kolege vozače, pa neka sami reše šta im je činiti.
  • IQ

    15.07.2015 12:35
    Tako rade i "braća" Rusi. Gledao sam Nemačke reportaže o krađama automobila po Evropi,znači brutalno organizovane bande.
  • mali debeli

    15.07.2015 12:28
    @Citroen
    Ista situacija sa čepovima za fabričke alu felne za Fiat Stila. Ne znam koji Stilo ima sva 4 čepa. Meni su ukrali jednom i ja budala kupio nove (poručio iz Niša) i ponovo mi ukrali posle par meseci.
    Što je najgore ne znam šta rade sa tim, jer su čepovi od plastike, a na najlonu ih nema i jako oh je teško naći i preko neta.
  • nixy

    15.07.2015 12:27
    "Interesantno je da nijedan automobil ukraden na području Novog Sada ne ostaje u gradu već posle "obrade" sečenjem na delove, rasparčani završavaju u drugim gradovima." Ja jedino ne vidim šta je tu interesantno...
  • L4

    15.07.2015 11:54
    A sa Alufelni čepovi
    Set novih čepova na alu felnama košta od 30-100 evra, zavisi od marke i modela?! Hiljade automobila u NS je bez tako bespotrebne i marginalne stvari. Ali na tu količinu ipak nije mala suma. Po autu prosek neka je 40evra. Jer se po toliko prodaju. Saznao sam da većina tih čepova i ratkapni koje su komplet oko 80evra, završe na par tezgi na pijaci u Bubanj Potoku. Ili pak na kupujemprodajem.
    NPR:
    http://www.kupujemprodajem.com/cepovi-za-alu-felne-bmw-audi-vw-23500351-oglas.htm?filter_id=41093098
  • Citroen 1

    15.07.2015 11:30
    @citroen

    i meni su isekli lonac takođe na Citroen Xsari Picasso.Samo mi napravili stetu, katalizatora nije ni bilo.Ima vec nekoliko godina ne diraju, verovatno po tablicama znaju da su ga posetili. Zato sto sve radi isti tim. policija to zna ali niko ih ne dira.
  • citroen

    15.07.2015 10:54
    A katalizatori?
    Meni su maznuli katalizator iz Citroena Xsara Picaso. U auspuh servisu na Pezosu su mi rekli da im stiže jedna picasa nedeljno sa pokradenim katalizatorom. Inače, katalizatori su na ceni jer imaju u sebi plemenite metale, kao što je platina i skupi su čak i kao sekundarna sirovina. Picasa im je izgleda zgodna jer ima veliki klirens, pa im ne treba mnogo da bi se podvukli i isekli ga. Inače, citroeni se uglavnom ne kradu, ali mislim da na teritoriji NS ne postoji ni jedna picasa sa katalizatorom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna